Home » Drogist » Meer libido voor mannen

Meer libido voor mannen

Als man wil je natuurlijk je partner kunnen verwennen en ook zelf genieten van seks. Maar soms gaat dat niet zoals gewenst. Er zijn mannen die kampen met een probleem als het om hun libido gaat. Een gebrek aan zin om te vrijen of erectieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Het onderwerp ‘meer libido bij mannen’ ligt vaak gevoelig. Veel mannen scheppen graag op over hun prestaties in de slaapkamer. Als het bij jou dan allemaal niet zo goed gaat dan vermijd je die gesprekken het liefst.

De oorzaken van een laag libido

meer libido mannen

Een laag libido kan verschillende oorzaken hebben, zowel lichamelijke als psychische. Een aantal veel voorkomende redenen voor een laag libido bij mannen lichten we hier toe.

Ziekte of aandoening

Er zijn verschillende aandoeningen die ervoor zorgen dat je geen zin hebt in seks. Dit kan door de aandoening zelf komen, bijvoorbeeld als deze veel pijn veroorzaakt. Maar ook medicijngebruik kan ervoor zorgen dat je minder zin hebt in seks. Antidepressiva en slaapmiddelen zijn bijvoorbeeld bekende voorbeelden van medicatie die bepaald geen bijdrage leveren aan meer libido bij mannen. Meestal zit er niets anders op dan je te focussen op de periode nadat je hebt kunnen stoppen met deze medicatie.

Stress en oververmoeidheid

Een vaak voorkomende oorzaak van verminderd libido is stress, soms in combinatie met vermoeidheid. Deze stress kan worden veroorzaakt door een drukke baan, geldzorgen, relatieproblemen of andere spanningen. Als er problemen op het werk zijn dan kun je proberen om deze bespreekbaar te maken of desnoods een andere baan zoeken. Zijn er problemen in de relatie dan kan relatietherapie uitkomst bieden.

Alcohol en libido zijn geen vrienden

Overmatig alcoholgebruik en een goed libido gaan meestal niet samen. Als je van plan bent om er een opwindende nacht van te maken met je partner dan is het verstandig om de inname van alcohol te beperken. Zelfs als je niet duidelijk dronken bent kan alcoholgebruik ervoor zorgen dat je libido je in de steek laat.

Negatieve ervaringen, gebrek aan zelfvertrouwen

hoe krijg ik meer zelfvertrouwen

Als je in het verleden negatieve ervaringen hebt gehad, bijvoorbeeld seksueel misbruik, dan kan dit langdurig van invloed zijn op je libido. Meer libido voor mannen wordt soms in de weg gestaan door een laag zelfbeeld, het idee niet goed genoeg te zijn of de angst voor een erectiestoornis. Deze oorzaken voor een laag libido zijn dus vooral psychisch. Gesprekken met een seksuoloog of psycholoog kunnen soms uitkomst bieden.

Ziekte van je partner

Als je partner (ernstig) ziek is dan kan dit ervoor zorgen dat je geen zin meer hebt om te vrijen. Misschien ben je bang dat je je partner pijn doet of dat je het genezingsproces verstoort. Als de ziekte zeer ernstig is dan speelt natuurlijk mee dat je partner wellicht zal overlijden en dat zorgt vaak niet bepaald voor heel veel zin in seks.

Ik vind mijn partner niet meer aantrekkelijk

Ooit werd je verliefd op je partner, maar die gevoelens kunnen in de loop van de tijd veranderen. Er hoeft niet eens sprake te zijn van een nieuwe liefde. Maar gedachten als ‘is dit het nu? Heeft het leven voor mij niet meer in petto dan het gezapige saaie leventje dat ik leid met iemand die ik heus nog wel aardig vind maar waarvan ik allang geen vlinders meer in mijn buik krijg?’ Als dit aan de orde is dan kan dat uiteraard flinke gevolgen hebben voor je libido.

Erectieproblemen

problemen in bed

Ze werden al genoemd bij andere oorzaken van een laag libido, maar erectieproblemen zijn een veel voorkomende oorzaak dat je als man geen zin hebt in seks. De gedachte dat het ’toch weer niet gaat lukken’ is vaak al genoeg om maar gelijk te gaan slapen of om die leuke meid in de kroeg maar niet te veel aandacht te geven, uit angst dat ze meer wil. Erectieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben en er zijn dan ook verschillende mogelijkheden om hier iets aan te doen.

Sommige mannen hebben gewoon een laag libido

Niet elke man is een Casanova die iedere dag zin heeft in seks. Net zoals bij vrouwen het geval is, zijn er ook mannen die gewoon geen of veel minder vaak zin hebben in seks dan andere mannen. Als je partner daar geen problemen mee heeft is er natuurlijk niets aan de hand. Naarmate je ouder wordt, daalt de behoefte aan seks omdat de aanmaak van bijvoorbeeld testosteron daalt.

Hoe kun je je libido verhogen?

Dat je een laag libido hebt kun je accepteren, maar als je eronder lijdt dan zijn er gelukkig ook mogelijkheden om er iets aan te doen. Ook daar willen we in dit artikel uiteraard aandacht aan besteden. De hieronder gegeven oplossingen zullen niet voor iedereen werken, maar je kunt het uiteraard wel proberen.

Eet en leef gezond

Het is misschien een dooddoener en een open deur. Maar gezond leven kan zeker leiden tot meer libido bij mannen. Voedingsmiddelen die veel suiker bevatten zorgen ervoor dat het lichaam insuline aanmaakt om deze suikers af te breken. Insuline zorgt op zijn beurt weer voor een daling van je testosteronspiegel. Heb je een laag libido, probeer dan suikers en koolhydraten te verminderen of in ieder geval zo veel mogelijk te beperken.

Zorg voor voldoende lichaamsbeweging

Het is niet alleen voor meer libido bij mannen, maar natuurlijk ook voor je algehele gezondheid goed om voldoende te bewegen. Zeker als je een ‘zittend beroep’ hebt is het aan te raden om in je vrije tijd te sporten. Ga hardlopen of neem een abonnement op de sportschool. Dit is om meerdere redenen goed voor je libido. De lichaamsbeweging zorgt voor toename van de aanmaak van testosteron. Vooral krachttraining kan hier een goede bijdrage aan leveren. En als prettige bijkomstigheid ga je er wellicht ook nog beter uitzien zodat mogelijke liefdespartners je zien zitten.

Meer seks zorgt voor een beter libido

vrouw geniet van seks

Als je een laag libido hebt dan vind je dit misschien een vreemd advies. Maar toch is het zo dat als je begint met vrijen, de zin vaak vanzelf komt. Zeker als je partner een beetje zijn of haar best doet om het je naar de zin te maken. Dan moet het natuurlijk wel zo zijn dat jij je ook van je beste kant laat zien. Zorg dat jullie tijdens het vrijen niet gestoord worden. Een weekendje samen weg zonder de kinderen is bijvoorbeeld een prima moment om aan je libido te werken.

Zorg voor minder stress

Je hebt het natuurlijk niet altijd zelf in de hand, maar probeer stress te vermijden. Als er sprake is van spanningen in je relatie, op je werk of op een ander vlak dan is dat natuurlijk niet bepaald goed voor een hoog libido. Als er sprake is van stress dan heeft dat meestal 1 of meerdere oorzaken. Het klinkt vaak makkelijker dan het is, maar het is zaak om deze oorzaken aan te pakken.

Stress op je werk bespreek je met je leidinggevende. En stress omdat je financiële zorgen hebt kun je bespreken met een budgetcoach. Stress in je relatie omdat je bijvoorbeeld bang bent dat je partner je zal verlaten bespreek je met hem of haar, eventueel samen met een relatietherapeut. Als de oorzaak voor je lage libido stress is, dan is het dus zaak om hierover het gesprek aan te gaan.

Middelen die het libido kunnen verhogen

Als je meer libido voor mannen zoekt dan zijn er middelen in de handel die je daarbij kunnen helpen. Als je het een probleem vindt dat je een laag libido hebt dan is het zeker het overwegen waard om een middel te gebruiken dat je libido opkrikt. Deze middelen bevatten natuurlijke bestanddelen die soms al eeuwen geleden gebruikt werden als lustverhoger. We bespreken een aantal van deze middelen zodat je weet wat je ervan kunt verwachten.

Libidopil

libidopil

De Libidopil bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en werkt voor lichaam en geest. Het middel bevordert het krijgen en vasthouden van een erectie. Daardoor geniet je natuurlijk ook meer van seks wat uiteindelijk een gunstige invloed heeft op het libido.

Je kunt de libidopil gewoon zonder recept bestellen, je hoeft er dus niet voor naar de huisarts of een specialist. Veel mannen vinden het lastig om over dit onderwerp met een arts te praten. Daarom wordt de libidopil online aangeboden. Bestellen kan anoniem, dus niemand hoeft te weten dat je een middel slikt voor meer libido bij mannen.

Bestel de Libidopil

Het gebruik van de libidopil

Je kunt de libidopil onbeperkt gebruiken. In tegenstelling tot andere erectiemiddelen heeft deze pil geen belemmerende bijwerkingen. Als je toch neveneffecten ervaart is het natuurlijk belangrijk om het gebruik te staken en eventueel met de huisarts of je specialist te overleggen. Met de Libidopil kun je je ervoor zorgen dat je weer meer zin in seks krijgt en dat je er ook weer optimaal van kunt genieten.

Libido 7

libido7

Libido 7 is een beproefd middel dat de zin in seks bij mannen ondersteunt en stimuleert. Heb je niet zo vaak zin in seks en wil je daar graag verandering in brengen dan kan Libido 7 je daarbij helpen. Het middel is vrij verkrijgbaar online, je hoeft er dus geen recept van een arts voor te hebben.

Het is geen medicijn maar een voedingssupplement met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De ingrediënten in Libido7 hebben invloed op de zwellichamen en de doorbloeding van de penis. Hierdoor wordt deze groter zowel in lengte als omvang. Dit verhoogt het genot tijdens de seks met je partner maar ook bij soloseks.

Bestel Libido7

De voordelen van Libido7

Behalve dat Libido7 vrij verkrijgbaar is heeft dit middel nog meer voordelen. Libido7 zorgt voor meer libido bij mannen. Je verlangt sterker naar seks waardoor de lust weer terugkomt in je leven. Je kunt dit middel veilig gebruiken omdat het uitsluitend met zorg geselecteerde natuurlijke middelen bevat. Er is over het algemeen geen sprake van nadelige bijwerkingen. Mocht je twijfelen of jij dit middel kunt gebruiken, bijvoorbeeld in combinatie met medicijngebruik, overleg dan met de huisarts of je specialist.

Erect Recover

erect recover

Als je kampt met een laag libido of als je graag vaker achter elkaar seks wilt hebben dan is Erect Recover een middel dat je kunt gebruiken. Het zorgt ervoor dat je gemakkelijk een erectie krijgt die ook lang aanhoudt. Op die manier kun je niet alleen zelf langer genieten, maar ook je partner profiteert er natuurlijk van. Dit middel is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten, het is dus geen geneesmiddel en je kunt het zonder recept online kopen. Dit kan volledig anoniem, je bestelling wordt in een neutrale verpakking verstuurd. Niemand zal weten dat je een middel gebruikt voor meer libido bij mannen.

Bestel Erect Rcover

Hoe werkt Erect Recover?

In tegenstelling tot de bekende erectiepillen slik je dit middel dagelijks, en wel 2 keer per dag een tablet. Het is dus niet zo dat je kort voordat je wilt gaan vrijen een pil slikt. Het middel herstelt de balans je in lichaam waardoor je na verloop van tijd weer op een natuurlijke manier een erectie kunt krijgen en van seks genieten. Je hoeft Erect Recover dus zeker niet de rest van je leven te slikken. Je zult vanzelf merken wanneer de lust terug is in je leven en je weer zonder hulp van pillen of andere trucjes volop kunt genieten van seks.

Ben ik de enige man die meer libido wil?

Veel mannen denken dat zij de enige zijn die kampt met een laag libido. Maar het komt echt vaker voor dan je denkt. Zeker als je wat ouder wordt neemt de zin om te vrijen vaak af. Er worden minder hormonen aangemaakt in het lichaam waardoor je niet meer elke dag seks wilt. Nu is dat waarschijnlijk ook geen probleem.

Maar als je bijna nooit meer zin hebt om te vrijen en je partner vindt dat vervelend en jij uiteindelijk ook, dan is het zaak om hier iets aan te doen. En gelukkig kan dat ook. Afhankelijk van de oorzaak die er is dat je op zoek bent naar meer libido voor mannen kun je je eigen aanpak kiezen. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat je je niet hoeft te schamen voor de situatie en dat er in veel gevallen gewoon een oplossing mogelijk is.

Plaats een reactie